Tijd voor een hitteplan! 🔥
De zomer staat voor de deur. Wacht niet tot de eerste hittegolf ons land – figuurlijk – overspoelt. Bereid je tuin nu al voor op warme, droge dagen! Om je niet als een vis op het droge te laten, hebben we alvast een eenvoudig driestappenplan voor je klaarstaan!
Stap 1: dorstige dagen
Niet alleen jij krijgt dorst in de zomer – ook je planten snakken naar verfrissing! Nu het nog niet bloedheet is, is dit het perfecte moment om een druppelslang te installeren. Zo genieten je planten continu van de perfecte dosis hydratatie, zonder dat jij elke dag met de gieter hoeft te rennen.
💧 Slim bewateren:
Water is goud waard, zeker in de zomer. Het is dus zaak om zo weinig mogelijk te verspillen door slim te werk te gaan. Geef je planten ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds water, wanneer de zon minder krachtig is. Dat voorkomt verdamping én zorgt ervoor dat jij op de koelste momenten van de dag lekker kunt tuinieren!
Stap 2: een beschermend zonnehoedje voor je tuin!
Een mulchlaag in je border zorgt niet enkel voor kostbare voedingsstoffen voor de bodem, maar werkt ook als een beschermd zonnehoedje tegen uitdroging! Je kunt ook voor een laag schors of cacaodoppen kiezen. Dat ziet er ook nog eens decoratief uit!
Stap 3: schaduwplezier
Voor jou, je planten én de tuindieren!
Creëer enkele gezellige schaduwplekjes in de tuin waar jij en de tuindieren zich terug kunnen trekken. Kies bijvoorbeeld voor een charmante meerstammige boom of een romantische pergola waar de ranke klimplanten sierlijk omheen slingeren.
Heb je potplanten op je terras staan? Verplaats ze dan tijdelijk als je terras op het zuiden ligt – potplanten drogen namelijk nóg sneller uit dan planten in volle grond!


Ondersteun je tomaten! 🍅
Je tomatenplanten maken nu een echte groeispurt door – en dat betekent zware vruchten aan die ranke, kwetsbare takken. Geef ze de steun die ze verdienen met stevige tomatenspiralen! Zo worden ze ook mooi naar boven begeleid.
Vergeet niet om je planten regelmatig te dieven: zo stimuleer je een betere vruchtontwikkeling en rijping, maar verklein je vooral de kans op schimmels en ziektes!

Golden milk recept 🥛
Voor 2 personen
- 400 ml amandelmelk
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1/2 tl gemalen kaneel
- 1/4 tl vers gemalen zwarte peper
- 1 tl kokosolie
- 1 el ahornsiroop
Breng de amandelmelk, met de kurkuma, kaneel en zwarte peper in een steelpan tegen de kook aan. Laat ca. 10 min. op laag vuur trekken (het drankje mag niet koken). Zet het vuur uit en roer met een garde de kokosolie en ahornsiroop erdoor. Schenk de kurkuma latte door een kleine, fijne zeef over in de glazen en serveer direct.
Hoe langer je de melk verwarmt, hoe intenser de smaken worden.
Voor een iced kurkuma latte: laat het mengsel iets afkoelen en schud 30 sec. in een cocktailshaker met ijsblokjes
Laat voor de variatie wat plakjes verse gember 10 min. meetrekken.