Zaden van eigen kweek: laat je tuin bloeien!

Mei is de perfecte tijd om je groene vingers aan het werk te zetten en je eigen bloemenpracht te kweken. Met zaden van eigen kweek breng je niet alleen kleur in je tuin, maar ook een stukje van je eigen persoonlijkheid. Kies zaden van bloemen die goed gedijen in het lenteweer, zoals zonnebloemen, cosmea, en goudsbloemen. Zaai ze in goed bemeste grond, houd de grond vochtig en wacht geduldig tot je tuin tot leven komt met een overvloed aan kleuren en geuren.

Hou je buxus in de mot!

Buxus is een geliefde struik in veel tuinen vanwege zijn mooie vorm en dichte bladerdek. Maar de gevreesde buxusmot kan je geliefde plant snel veranderen in een kaalgevreten skelet.

Controleer regelmatig je buxus op sporen van de buxusmot, zoals vraatschade en spinsels. Gebruik natuurlijke vijanden zoals sluipwespen om de populatie van de buxusmot onder controle te houden.

Daarnaast is het belangrijk om de buxus gezond te houden door regelmatig te bemesten en te zorgen voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant.

Maai Mei Niet

In plaats van je gazon elke week te maaien, waarom geef je wilde bloemen dan niet de kans om te bloeien? Wilde bloemen trekken bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, die essentieel zijn voor de bestuiving van gewassen en het in stand houden van de biodiversiteit.

Laat een deel van je tuin verwilderen en zie hoe het transformeert in een kleurrijk en levendig paradijs voor insecten en vogels. Bovendien hoef je zo minder tijd te besteden aan het onderhoud van je gazon, en kun je meer genieten van de natuurlijke schoonheid om je heen.

Ga jij de challenge voor Maai Mei Niet aan?

Kleine lenterolletjes, grote smaakexplosie

Verken de wereld van culinaire finesse met onze verrukkelijke lenterolletjes! Leer hoe je met verse ingrediënten en een scala aan smaakmakers een ware smaakexplosie kunt creëren. 

 • 1 pak rijstpapiervellen
 • ½ Chinese kool
 • 1 komkommer
 • 1 avocado
 • 1 grote wortel
 • ½ mango
 • 100 g gamba’s
 • 2 lente-uitjes
 • 10 g koriander
 • 3 el geraspte gember
 • ½ pepertje
 • 1 el citroensap
 • 1 el pindakaas
 • 4 el sojasaus
 • 1 el sesamolie
 1. Blancheer de gamba’s gedurende 2 minuten en snijd de groenten en mango in julienne.
 2. Vul een brede kom met warm water. Week de rijstpapiervellen één voor één gedurende ongeveer 30 seconden, totdat ze zacht en buigzaam zijn.
 3. Leg een geweekt rijstpapiervel op een schoon werkoppervlak. Leg wat julienne gesneden groenten, mango en gamba’s in het midden van het vel.
 4. Strooi wat gehakte koriander en lente-uitjes over de vulling. Voeg naar smaak geraspte gember en fijngesneden pepertje toe voor een extra kick.
 5. Vouw de onderkant van het rijstpapiervel over de vulling en rol strak op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een strak lenterolletje.
 6. Meng de pindakaas, sojasaus, sesamolie en citroensap in een kom. Proef en pas indien nodig de smaak aan door meer van een ingrediënt toe te voegen.

Eet smakelijk 🙂

Kweek je eigen plukboeket: stappenplan voor bloemenpracht

Stap binnen in de betoverende wereld van bloemenpracht met ons stappenplan voor het kweken van je eigen plukboeket. Ontdek hoe je met eenvoudige stappen en een beetje liefde een tuin vol kleur en geur kunt creëren, waar je het hele seizoen door van kunt genieten.

 

 

Ontdek de wonderen van mei

Mei biedt prachtige natuurfenomenen.
Misschien spot jij er wel ééntje?!

Deel jouw foto & win

Heb jij een interessant beeld kunnen maken tijdens de maand maart? Deel hier de kiekjes van je zelfgemaakte recepten, gespotte dieren en andere natuurtaferelen.

De meest creatieve of unieke foto’s maken kans op geweldige tuinprijzen. Dit is niet alleen een leuke manier om je groene vingers te tonen, maar ook om inspiratie op te doen van anderen.

Deel met ons mee op
sociale media

Wil je jouw foto liever op Instagram of Facebook delen? Tag ons dan @degroenedruivelaar of gebruik #DeGroeneDruivelaar zodat wij en anderen op de hoogte blijven van jouw winterse avonturen.